četrtek, 20. februar 2014

Zunanja in talna svetila

Danes si ne moremo več predstavljati, da bi živeli v temi ali pa da bi prižigali sveče. Vsako stanovanje, vsaka zgradba, ima več svetil, katera se med seboj razlikujejo po videzu in pa tudi glede na funkcionalnost oziroma namen. Svetila lahko delimo v kategorije glede na različne lastnosti. Če se osredotočimo na prostor, lahko svetila ločimo na zunanja in notranja, kupite pa jih lahko v podjetju Arcadia Lightwear.

Zunanja svetila dajejo neko estetsko vrednost okolici stanovanja ter poskrbijo za to, da pozno zvečer, ko pridemo domov lahko prižgemo zunanje svetilo in varno vstopimo v hišo. Mogoče dobro veste, kako težko je odkleniti vrata, kadar je zelo temno ali pa kako počasi je potrebno iti do vrat, če imamo pred hišo veliko dekoracije ali drugih ovir, ob katere bi se lahko spotaknili.

Ta svetila nato lahko delimo naprej na kandelabrska, talna-stenska, stropna, stenska, talna, namizna in stropno-stenska. Pri zunanjih svetilih seveda vse te oblike ne pridejo v poštev, vendar pa se lahko odločite sami, katera se vam zdijo bolj praktična in so vam bolj všeč. Talna svetila lahko izgledajo zelo lepo, predvsem če jih namestimo ob lepi potki, okrog vodnjaka ali na kak drug način. Seveda se lahko za namestitev talnih svetil odločite tako za notranje prostore kot za zunaj.

Vendar pa zunanja ali talna oziroma druga svetila lahko vsebujejo različno žarnico. V svetilo lahko date halogensko, varčno, led, fluorescentno, klasično žarnico ali pa v.t.sijalko. V današnjem času je varčevanje z energijo zelo pomembno, poleg tega pa ne pozabite na estetsko funkcijo različnih svetil, tako zunanjih kot talnih in drugih svetil.

Ni komentarjev:

Objavite komentar